- Gallery -

uw ontwerpen en wij plaatsen ze hier!

 

 

Atlas Copco FD95 dryer

Atlas Copco FD95 dryer

De FD95 koeldroger van Atlas Copco is een industriële droger om perslucht watervrij te maken. Deze koeldroger is ontwikkeld voor 95LPS op 13bar. Het ontwerp werd gemaakt door Stefaan Boel gebruik makend van Autodesk Inventor. Voor het renderen is gebruik gemaakt van Autodesk Inventor Studio. Met dit ontwerp heeft Stefaan de 2de prijs gewonnen in de Autodesk Inventor Design Contest 2005 waarvoor meer dan 300 ontwerpen werden ingestuurd!

>> meer afbeeldingen
>> bekijk de Inventor Studio animatie

 

Miniature Pneumatic 6 Cylinder Radial Engine

Galba Jürgen: Model Air Radial Engine

Een stermotor of radiaalmotor is een type motor waarbij de cilinders in een ster- of cirkelvorm rondom de krukas gesitueerd zijn. Met name voor vliegtuigen was deze cilinderopstelling heel gebruikelijk. Deze miniatuur radiaalmotor kan worden aangesloten op perslucht welke via een excentische verdeler de cilinders bedient. Dit projectje zorgt voor een heel leuke animatie in 3D CAD en een behoorlijk aardig vermogen in het echt.

>> meer afbeeldingen
>> beschikbaar als constructietekening

 

Bakker Hydraulics

Bakker Hydraulics

Bakker Hydraulic te Nederland is producent van knijperbakken, openschalengrijpers, rotators, pallethaken en andere specifieke hulpgereedschappen voor autolaadkranen e.d. Tevens hebben zij een eigen ontwerpafdeling waar Cor de Vlaming enthousiast actief is - hij stuurde ons ontwerpen van een grijper, trotoirbandenklem, kadaverklem en een warmtewisselaargrijper.

>> meer afbeeldingen

 

 

Concept Auto

Marc Verstappen: Auto

Marc Verstappen had als schoolproject de opdracht een voertuig te bedenken voor het fileprobleem tussen Eindhoven-Helmond op te lossen. Het moest innovatief zijn en milieuvriendelijk. Wij wilden een klein voertuig dat elektrisch aangedreven is en computergestuurd wordt. Op deze manier word de snelheid automatisch geregeld. De mensen zelf hoeven niet te sturen of gas te geven, dit zou files en ongelukken moeten voorkomen. Het is gebaseerd op een Smart (dat is ook het eerste wat iedereen zegt als ze het zien) en een beetje aangepast. De voorkant zijn een aantal lofts om de neus mooi rond te krijgen.

>> meer afbeeldingen

 

Concept Fiets

Rudy Van Buynder: Fiets

Rudy Van Buynder maakte deze fiets uitgerust met 8 versnellingen achteraan en 2 vooraan. Ingebouwde remmen met duimbediening.

Velgen met vrij grote lager, wielhouders en kader in composiet.

 

 

>> meer afbeeldingen

 

Bosch Rexroth

Bosch Rexroth

Bosh Rexroth specialiseert zich in zowel elektrische als hydraulisch gestuurde beweginstechnologie voor all types van simulatoren.
Ten behoeve van hun vernieuwde website die begin dit jaar live is gegaan moesten zoveel mogelijk motion systemen gerenderd worden voor de website, met zelfs 360 graden flash filmpjes.

Een zeer leuk en interessant traject op Inventor gebied, want de materialen zien er toch vaak niet zeer realistisch uit, mits je er dus wat tijd in stopt om de textures, bump maps, lighting enz. goed in te stellen krijg je wel een goed resultaat!

>> meer afbeeldingen

 

 

Custom Bike

Rudy Van Buynder Custom Bike

Rudy Van Buynder werkt op de ontwerpafdeling van de firma FAM die gespecialiseerd zijn in industriële snijmachines voor de voedingsnijverheid. Deze afbeeldingen hebben niets te maken met zijn beroepsaktiviteit, maar is een eigen project om Autodesk Inventor beter te verkennen.
Hieronder vind u en paar van een motor naar aanleiding van een custom motorbouwer

>> meer afbeeldingen

 

CVO Aarschot: Vintage Stencil machine

CVO Aarschot: Vintage Stencil machine

Recentelijk heeft Sebastian Saks voor het CVO in Aarschot een redelijk oude stencilmachine in Inventor getekend die hij op zolder had ontdekt. Het ontwerp bestaat uit ongeveer 82 unieke onderdelen die wel enig meetwerk (en sleutelwerk voor het demonteren) vereisten om het geheel te laten passen.
Deze stencilmachine werd langs boven gevuld met alcohol. Met een hefboompje, die een naald bedient, komt de alcohol op een spons terecht die tegen de grootste rol aandrukt. Het originele papier dat men samen met een carbonvel op de grootste rol bevestigd heeft wordt met de hendel aan de zijkant rondgedraaid. Via de achterste toevoerlade wordt een blanco blad meegenomen door de rollen. De combinatie alcohol met het carbonvel zorgt voor een copie.

>> meer afbeeldingen

 

CVO KISP Aalter: Ei - manipulator

CVO KISP Aalter: Ei - manipulator

Een inzending van Andy Busschaert & Joachim Van Werthen: als eindwerk voor hun opleiding aan het CVO KISP te Aalter kregen ze de opdracht een transportband te ontwerpen - die eieren kan verplaatsen naar een andere transportband. De eieren staan in een eiertray en worden verplaatst door een vacuümsysteem met nappen die zo de eieren kan aanzuigen en dan terugplaatst in een lege eiertray.

 

Download de dwf file

>> meer afbeeldingen

 

CVO KISP Aalter: Houtkliefmachine

CVO KISP Aalter: Houtkliefmachine

Voor zijn eindwerk aan het cvo Kisp te Aalter heeft Tom Busschaert met behulp van Inventor 11 - gekozen voor een houtkliefmachine met bolkoppeling voor trekhaak te ontwerpen. De houtkliefmachine werkt met een hydraulische cilinder die aangedreven wordt door een benzinemotor met pomp. De machine heeft een slaglengte van 800mm en een duwkracht van 15 ton. Bij de studie en het ontwerp heeft Tom de hulp gekregen van zijn docent Frank Devreese.

 

>> meer afbeeldingen

 

CVO Hageland: Compressor

CVO Hageland: Compressor

Ludo Van Reet heeft altijd al een zwak heb gehad voor het 3D gebeuren. Hij is dan een cursusinventor gaan volgen bij Henderik Mertens in het CVO Hageland te Aarschot. We hadden als opdracht gekregen iets te maken met een aantal bewegende delen. Tijdens zijn loopbaan heeft hij regelmatig te maken met compressors en het feit dat die eigenlijk niet zo makkelijk te verplaatsen zijn. Met die gedachte heeft hij dan ook deze uitvoering uitgewerkt. De compressor zelf is en 90 graden V met een boring van 45mm en een slag van 54mm. Ludo had de renderingen van de Atlas Copco droger gezien. Zoiets leek hem wel wat en is dan maar meteen aan de slag gegaan, wat betekende; 150 uren tekenen en daarna heeft zijn computerke 200 uren onafgebroken aan het renderen geweest. Het geheel is daarna met Pinnacle Studio samen geplakt en het geluid van de tweecilinder van een kameraad bijgevoegd.

>> meer afbeeldingen

 

CVO Overpelt: Afkortzaag

CVO Overpelt: Afkortzaag

Marc Renier heeft avondles gevolgd in Autodesk Inventor in het CVO te Overpelt, hij kreeg de opdracht een eindwerk uit te kiezen uit zijn eigen omgeving. Zijn keuze was gevallen op de Einhell KGS 210 Profi. Deze afkortzaag heeft hem vele uren tekenplezier bezorgt en met de goede begeleiding van M. Cristiano mag het resultaat er zijn!

 

 

 

>> meer afbeeldingen

 

CVO Overpelt: Kabeloproller voor kabelhaspels

Jaak Fransen: Kabeloproller voor kabelhaspels

Nadat Jaak Fransen eerst AUTOCAD had gevolgd in TIO-CVO te Overpelt, kreeg hij de smaak pas goed te pakken. Drie modules lang was de cursus INVENTOR onder deskundige begeleiding van Cristiano M., boeiend van het begin tot het einde, geen moment van verveling.

Bij de laatste module moesten de cursisten iets ontwerpen. Jaak heeft er vele uren tekenplezier aan gehad, alles in losgegooid wat hij geleerd hadden. Het werd een mobiele kabeloproller.

Het ontworp mobiele kabeloproller dient om van volle kabelhaspels (500m) in kortere lengtes op te rollen naar gelang de klant dit wenst.  Voor Jaak is Inventor: "Learn, discover, create and Enjoy".

>> meer afbeeldingen

 

E. Van Wingen: noodstroomaggregaten

E. Van Wingen: noodstroomaggregaten

Het  productgamma van E. VAN WINGEN NV uit Evergem heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld van standaard stroomgeneratoren tot meer complexe oplossingen, die beiden een hoogwaardige, professionele engineering vereisen. Nadat Autocad al enkele jaren hun werkinstrument was, werd in april 2006 de overgang gemaakt naar Autodesk Inventor Series 11. Deze vernieuwing biedt volgens Van Wingen duidelijk voordelen op...

 

 

>> meer afbeeldingen

 

Gottwald Port Technology: PCT40

Gottwald Port Technology: PCT40

De PCT40 of de Portable Container Transporter was voor Gottwald Port Technology een prototype toestel en het eerste project dat met Autodesk Inventor werd ontwikkeld. Dit beeldje heeft Jürgen Galba met Inventor 6 gemaakt, de achtergrondfoto stond ingesteld als Inventor background. Dus geen Photoshop, Viz of Inventor Studio heeft hier ooit aan geraakt, en dat was wel vrij bijzonder ten tijde van Inventor 6!

 

 

>> afbeelding uitvergroten

 

Gottwald Port Technology: HMK 170 E

Gottwald Port Technology: HMK 170 E

Met de ervaring van de PCT40 - werd bij Gottwald Port Technology de implementatie van Autodesk Inventor verder uitgerold naar de afdeling havenkranen. De middenklasser HMK 170 is daar het resultaat van geworden. Een afgeslankt 3D model van deze kraan werd verder verwerkt voor animaties met Autodesk VIZ en als "bibliotheeksonderdeel" voor de inventor modellen van haventerreinen.

 

 

>> meer afbeeldingen

 

Gottwald Port Technology: HMK 300 E

Gottwald Port Technology: HMK 300 E

De grotere variant van de mobile haven kraan met spreader voor verschillende containerlengtes.

 

 

 

 

>> meer afbeeldingen

 

Gottwald Port Technology: Universal Wireless Steering

Gottwald Port Technology: Universal Wireless Steering

Deze draadloze sturing wordt alternatief gebruikt om Gottwald kranen te besturen. Dit onderdeel werd gemodelleerd als 1 geheel, als een enkel part met andere woorden.
Een kleine Photoshop ingreep was wel nodig om de overvloeiing van een shaded naar een wireframe render te voltooien.

 

 

 

>> meer afbeeldingen

 

Hot Rod

Rudy Van Buynder: Hot Rod

Rudy Van Buynder heeft al meer artistieke kustwerkjes in onze gallery, en  deze keer een Hot Rod - Rad Rod. Eigelijk is het idee onstaan na het tekenen van cartoonachtige cars. Bvb voorlichten gemaakt van kookpotten, achterlichten van oude fietslichten, versnellingspook met snookerbal waarvan de cijferzone een openklapbaar dekseltje heeft om de injectie te activeren. Zit en rugleuning van autovelgen en steeksleutels gemaakt. Deurklinken gebogen steeksleutel. Op de radiator een moderne versie van skull -skinhead enzv. De eerste stap was het tekenen van de velgen en banden om hiermee de wielbasis uit te zetten. Daarna was Inventor mijn schetsboek om als verder te ontwerpen. De motor is een beetje artistiek benaderd omdat ik hiervan geen gegevens heb.

>> meer afbeeldingen

 

Horizontal Twin Steam Engines in Factory Layout

Galba Jurgen: Horizontal Twin Steam Engines in Factory Layout

Heeft het vandaag nog zin om stoommotoren te ontwerpen?? Ze zijn al lang uit de mode en een laag rendement en staan enkel nog maar te vinden in een vervallen schuur of in het museum. Maar het is wel werktuigkunde in zijn eerlijkste vorm. Daarom een eigen ontwerp die zich uit als een heel mooie oefening die zowel verbazing zal uitlokken naar het ontwerp als de CAD software welke u vandaag gebruikt.

>> meer afbeeldingen
>> beschikbaar als constructietekening

 

HZ Vlissingen: Stirling Engine

Guido Mullaert: Striling Engine

Guido Mullaert maakte samen met zijn collega's in de opleideing HTS aan de HZ
in Vlissingen ook een stirling motor. De film alsook het ontwerp is gemaakt in Inventor 6.

 

 

 

 

>> meer afbeeldingen

 

Killer Bike

Rudy Van Buynder: Killer Bike

Rudy Van Buynder werkt op de ontwerpafdeling van de firma FAM die
gespecialiseerd zijn in industriële snijmachines voor de voedingsnijverheid. Deze afbeeldingen hebben niets te maken met zijn beroepsaktiviteit, maar is een eigen project om Autodesk Inventor beter te verkennen. Na geruime tijd met het idee rond lopen om eens een moto te tekenen, ben ik daar uiteindelijk aan begonnen. Het hoofddoel; zonder naven en spaken te werken. Dit principe zal zeker al bestaan, maar daar heb ik mijn eigen idee van gemaakt. De velgen worden gedragen door (2 vooraan en 4 achteraan) lagers, die op hun beurt worden overgenomen door houders om rollen mogelijk te maken. Download de dwf file

>> meer afbeeldingen

 

Kimble Engine

Galba Jurgen: Kimble Engine

Aardig ontwerpje van een heel speciaal type luchtmotor. De Kimble Engine is een vrij onbekend motortype die is ontworpen door Elmer Kimble in 1890.

Dit ontwerp wordt momenteel gebruikt als oefening tijdens de basistraining Inventor door Galba Jürgen aan het PCVO Waas en Durme.

>> meer afbeeldingen

Little Garden

Rudy Van Buynder: Little Garden

Hoewel autodesk Inventor software is voor engineering en machinebouw verrast Rudy Van Buynder ons met zijn vierde inzending op een klein lanschapje. Eerdere werken van Rudy zijn conceptmodellen van voertuigen zoals de Renault CV4, een "Killer Bike" en een "Lig-Trike".

"Vermits mijn interesse naar allerlei groot is, en eens rond te kijken in de natuur heeft mij er toe aangezet om dit eens uit te proberen. Hiervoor zijn circa 700 grasprieten van diverse vormen en lengtes geplaatst. Het meest vermoeiende daaraan is er voor te zorgen dat zij elkaar niet raken of doorsnijden."

>> meer afbeeldingen

 

Lokomotief

Kris Heyde - Locomotief

Kris Heyde is afdelingshoofd van de onderhouds en aankoopafdeling bij het bedrijf Structo. Hij ontwerpt ook regelmatig machines voor Structo, maar privé ontwerp en bouwt kris ook bestaande of oude Belgische locomotieven die dan met cnc machines vervaardigd worden tot rijdende miniaturen. De renders van deze treinen worden volledig op schaal in inventor getekend (1:43.5 schaal) , en vervolgens worden de onderdelen met cnc deskop router gefreesd, om een volledig functioneel model te maken (rijden, geluid, werkende vering….). Uit inventor worden onderdelen naar een DXF file geexporteerd dan met Filou nc 11 wordt een een 2.5D freesfile aangemaakt en wordt er gefreesd met Winpcnc. De 3D onderdelen, worden vanuit inventor opgeslagen als een STL en de freesfile wordt aangemaakt met Deskproto. In een volgende project zullen bepaalde onderdelen worden vervaardigd door middel van 3dPrinting.

>> meer afbeeldingen

Mini Maglite

Galba Jurgen: Mini Maglite

Het is weekend - er is niks op tv, en het is geen weer om een hond uit te laten, maar je hebt een sixpack koud staan die er moet aan geloven. Och ja, waarom niet wat gezellig "inventor-en".
Een (leeg) blikje bier modelleren was te simpel, en deze maglite was het beste wat ik even kon grabelen. Met de schuifmaat achter de PC...

 

 

 

>> meer afbeeldingen

 

My desk

John Tillema: My desk

John Tillema maakte deze knappe rendering als huiswerk voor zijn school. John nam tevens ook deel aan een render wedstrijd op mcadforums.com waarmee hij met dit project een 2de plaats haalde.

 

 

 

>> meer afbeeldingen

 

My desk 2

Gerrit De Roeck: My desk 2

Gerrit De Roeck is pas beginnen tekenen met Autodesk Inventor. Hij startte met het tekenen van een nietjesmachine en kreeg als snel de smaak te pakken om ook computer, flatscreen, staanlamp, bureau, ... in Inventor zo gedetailleerd mogelijk te gaan modelleren.

 

 

 

>> meer afbeeldingen

 

Pendulum Clock

Galba Jurgen: Pendulum Clock

Dit uurwerkje leek me een leuk projectje om in Inventor te doen. In plaatst van s'avonds voor de televisie te plakken heb heb ik hier toch wel enkele dagen pret aan gehad.

Dit elementaire klokje is iets dat regelmatig door hobbisten gemaakt wordt. Het contergewicht wordt gewikkeld over trommel met 12 windingen en trekt aan timerwiel die door de pendel afgetikt wordt. T'is dus nog iets van 2x per dag op te winden, zoals van in grootvaders tijd. Het klokje heeft trouwens ook model gestaan voor de banner van ons forum, en is ook beschikbaar als wallpaper.

>> meer afbeeldingen

 

RBR motor

Franky Devaere: RBR motor

De RBR motor, betreft een motor met een patent pended aandrijfsysteem , ontworpen volgens de principes van engine balance en verwant aan de familie van luchtvaartmotoren zoals de radiaalmotoren, rotatiemotoren, bi-rotatiemotoren en de automotoren zoals de Wankel-draaizuigermotoren. In de luchtvaartindustrie gebruiken radiaalmotoren, rotatiemotoren en bi-rotatiemoten hoofdzakelijk hetzelfde aandrijfmechanisme voor het produceren van rotatie, koppel en vermogen aan een uitgaande as. Inzending van Franky Devaere.

>> meer afbeeldingen

 

RC Helicopter

Dennis Martens: RC Helicopter

Deze RC Helikopter Align T-rex 450 Pro, werd gemodelleerd door Dennis Martens.

Het model is volledig beweegbaar zoals de echte helikopter dat ook kan. (elasticiteit van de onderdelen achterwegen gelaten).

Elk onderdeel is 'reverse engineerd' waardoor de dimensies in hoeverre hij deze kon bepalen overeen komen met de werkelijkheid.

>> meer afbeeldingen

 

Renault CV4

Rudy Van Buynder: Renault CV4

Rudy Van Buynder werkt op de ontwerpafdeling van de firma FAM die gespecialiseerd zijn in industriële snijmachines voor de voedingsnijverheid. Deze afbeeldingen hebben niets te maken met zijn beroepsaktiviteit, maar is een eigen project om Autodesk Inventor beter te verkennen. Het idee is eigenlijk ontstaan om als basis de oude CV4 van Renault een eigen interpretatie aan te geven. Hierbij is Inventor rechtstreeks gebruikt zonder voorafgaande schetsen op papier. Sommige afbeeldingen zijn in Photoshop bewerkt ter illustratie.

>> meer afbeeldingen

 

Rubbens nv: Cubomatic Friteuse


Rubbens Cubomatic Friteuse

De Cubomatic is een ontwerp van Eddy Kerremans, verder uitgewerkt en verbeterd door Dennis Vercauteren. Het is een Friteuse van de Firma Rubbens N.V. die je wel af en toe zal tegenkomen als je een pakje friet/patat gaat kopen. Voor Rubbens N.V tekent Dennis een 15 - 20 toestellen per jaar. De klant beslist over de indeling van het toestel en de grootte. Alles is getekend met Sheet Metal in inventor. Overgebracht via een .stp bestand naar Autodesk Maya, waar het verder uitgerenderd werd, en een laatste hand met photoshop voor enkele kleurcorrecties.

 

>> meer afbeeldingen

 

Serpent 710 4WD Radio Controlled Car

Bass Geurds: Serpent 710 4WD Radio Controlled car

Als ingenieur bij een Nederlandse elektronica fabriek, kreeg Bass Geurds de oppertuniteit om Autodesk Inventor te leren kennen. Hiermee heeft Bas zijn radio gestuurde wagentje - de Serpent 710 4WD 200mm - nagemodelleerd in een realistisch 3D model. Elk onderdeel werd nauwkeurig opgemeten en negebouwd in Inventor. Uiteindelijk onstond zo de samenstelling om het wagentje (virtueel) te laten werken. Bekijk ook en filmpjes die Bas op zijn website heeft geplaatst.

 

 

>> meer afbeeldingen

 

Sneeuwman in glazen bol

Stefaan Boel: Sneeuwman in glazen bol

Deze sneeuwman werd door Stefaan Boel volledig gemodeleerd en gerenderd gebruik makend van Inventor 2008 Beta naar aanleiding van een wedstrijd georganiseerd door design-your-stuff.com. De opdracht was een sneeuwman te tekenen.

 

 

 

>> meer afbeeldingen

 

Sneeuwman overval

Galba Jurgen: Sneeuwman overval

In de winter van 2008 werd een designwedstrijd uitgeschreven door design-your-stuff.com. Omdat buddy Stefaan een gooi deed naar de prestige en de prijzenpot - wou Galba Jürgen niet onderdoen. Ik had net in de krant een cartoon gezien van een sneeuwman in het park die een andere sneeuwman overvalt met een haardroger. Bij deze de 3D versie.

 

 

>> meer afbeeldingen

 

Speaker System

Galba Jurgen: Speaker System

Het originele ontwerp van deze klankkast stamt terug van Mechanical Desktop - tijdens een CAD training voor een luidsprekerfabrikant, werd dit model centraal in de training gebruikt. Later heeft Galba Jürgen het model omgezet naar Inventor er de luidsprekers en tweaker aan toegevoegd. De luidsprekers kwamen eigenlijk nog vanuit zijn eerste auto'tje, hij heeft zich op de geometrie gebaseerd, alles opgemeten en gemodeleerd in Inventor zodat ze in de luidsprekerkast pasten.

 

>> meer afbeeldingen

 

Stirling Engine

Galba Jurgen: Stirling Engine

Het ontwerp van deze luchtmotor gaat al een paar jaar terug. In het eindjaar van m'n opleiding was Galba Jürgen mede betrokken in het ontwerp en vervaardiging van deze Stirling Motor. Door een warmtebron onder de hittewisselaar te zetten, zoals een vlam van een kaarsje of aansteker - kan deze motor een snelheid tot 10000 tr/min halen. Performant is de Stirling motor echter niet, deze kon een vermogen halen van enkele 100mW. Na een vijftal prototype modellen zijn we erin geslaagd om deze successvol te laten draaien.

>> meer afbeeldingen
>> beschikbaar als constructietekening

 

Stirling Engine

Galba Jurgen: Stirling Engine

Hij was zodanig gefascineerd door de Stirling Motor die Galba Jürgen tijdens zijn opleiding heeft leren kennen - dat hij op zoek is gegaan naar alternatieve opwerpen. Uiteindelijk heeft hij de concepttekeningen van deze variant kunnen bemachtigen. Zoals de eerste luchtmotor was ook dit projekt enorm fun om te modeleren en verder te verfijnen. Jürgen weet alleen niet of het ontwerp ook wel degelijk werkt omdat me niet bekend is of deze wel ooit gebouwd werd. Het is namelijk niet evident om een bruikbare glaskoepel te vinden.

>> meer afbeeldingen
>> beschikbaar als constructietekening

 

Trancit Stealth Cargo Camper

Franky Devaere: Trancit Stealth Cargo Camper

Franky Devaere maakte dit design om van een bestelwagen een campeerwagen te maken.

Iedere bestaande bestelwagen kan met dit uitneembare modulaire bed-en keuken ensemble in een mum van tijd omgetoverd worden tot een ingerichte camper. Ideaal voor een daguitstap met motorfiets naar circuit , voor een ritje met de mountainbike of voor je duikgerief….of gewoon voor op vakantie.

 

 

>> meer afbeeldingen

 

Trike

Rudy Van Buynder: Trike

Vormgeven is een passie voor Rudy Van Buynder, als het niet getekend wordt zal het wel geknutseld worden.
Vandaar heeft hij een eigen modelletje van een trike met een carrosserie over de frame gebouwd zoals een ligfiets maar dan gemotoriseerd, voorzien van velgen- wielen en allerlei onderdelen van de Killer bike.
Van Buynder mag dan wel totaal geen moto, trike of auto fanaat zijn maar het fascineert hem wel!
Bovendien zijn de keuze's in vormen vrij.

>> meer afbeeldingen

 

Trope Motor

Franky Devaere: Trope Motor

Franky Devaere is een 50-jarige ingenieur mechanica  gespecialiseerd in freelance projectdetachering : ontwerp van hoogstaande kwaliteitsmachines op maat van de klant voor bedrijven uit diverse industrietakken. ( www.devaere.be ).

Als hobby :  liefhebber van mechanisch tuig waar een motor aanhangt en een verslaafde motard.

 

Vandaar een cad-studie van een nieuw-soortig verbrandingsmotor...

>> meer afbeeldingen

 

Vanderlande Industries: sorteersysteem Mini HCD

Vanderlande Industries: sorteersysteem Mini HCD

In dit schoolproject werd, in opdracht van Vanderlande Industries ontwikkelaar van baggage sorteersystemen voor op vliegvelden, gevraagd om een mini versie te maken van één van hun sorteersystemen.
Binnen een half jaar hebben zij dit in Inventor ontworpen en daarna gemaakt.
Doormiddel van drukknoppen kan een voorwerp gekozen worden, je zet het op de band en dan wordt het wel of niet uitgesorteerd..

 

 

 

>> meer afbeeldingen

Vervaet: Track Trike

Vervaet: Track Trike

Frans Vervaet BV in het Nederlandse Biervliet (net over de Belgische grens) bouwt bietenrooiers en zelfrijdende driewielers. Hier een van onze laatste projecten, de Track Trike, deels ontwikkeld in Inventor 11, deels ontwikkeld op de werkvloer. Deze machine is bedoeld voor grondverzetwerkzaamheden in moeilijke omstandigheden, zoals weinig draagkrachtige bodems en om zo weinig mogelijk structuurschade te veroorzaken.

 

>> meer afbeeldingen

 

 

 

 

 

 

 

Top Of Page TOP

 

Admin Pages
 Nederlands | English | Français