- Tips 'n Tricks -

Rode folderaanduiding in een projectfile

 

Auteur: Jürgen Galba

 

Weinig mensen kennen spijtig genoeg te weinig over de invloeden die een Inventor “ipj” projectfile kan hebben op de prestaties van Inventor. Maar het project -en bestandenbeheer is dan ook weer een discipline op zich waar men heel ver kan in gaan. Door een slecht begrijpen van hoe het systeem aan elkaar zit, hebben veel gebruikers er dan ook geen erg in - wanneer Inventor een indikatie geeft van mogelijke fouten. Een rode padaanduiding in de projecteditor is er daar één van, en betekend dat de padverwijzing dubbel is ingegeven. In onderstaand voorbeeld is een projectfile opgezet die zich bevindt in de folder (Location) F:\CAD\Inventor10\Inventor_Labs\
De categorie “Workspace” is dezelfde en een zoekpad aan (inclusief alle subfolders) waar Inventor bestanden mag zoeken.
In deze projectfile is aan de caterogie “Workgroup Search Paths” een folder gedefinieerd die een subfolder is van een reeds bestaand zoekpad (namelijk van de workspace). Men heeft dus in dezelfde projectfile een dubbel zoekpad opgegeven en daarom verschijnt er eentje in het rood.
Het wordt sterk aangeraden dit te vermijden, door wat nu een “Workgroup Search Path” is te omschrijven als een “ Frequent Used Subfolder” of het pad te verwijderen uit de projectfile.

 

Rode folderaanduiding in een projectfile

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top Of Page TOP

 

Admin Pages
 Nederlands | English | Français