- User Conference 2011 -

Op donderdag 17 november 2011 organiseerde Inventor Wizard voor de eerste keer in haar geschiedenis een “Inventor Wizard User Conference”. Met ongeveer 100 deelnemers en veel vraag voor een vervolg, waren we zelf overweldigd door deze dag. Of dit nog een gevolg zal krijgen kunnen we niet bevestigen, noch ontkennen :-)

 

Jammer genoeg was er tijdens de User Conference heel weinig tijd om in te gaan op vragen van de behandelde thema's. Mocht u opmerkingen hebben verwijzen we graag door naar ons forum.

Wenst u zich verder te verdiepen in de materie en een uitgebreide uitleg en begeleiding krijgen stuur ons een .

 

OPGELET: de documenten welke men hier kan downloaden zijn copyright beschermd.
De gehele of gedeeltelijke presentatie, reproductie, verspreiding, verkoop, verdeling, publicatie, aanpassing,
commercieel of enige ander gebruik van informatie, gegevens en andere elementen van deze website,
is verboden zonder voorafgaande en schriftelijke toestemming van Inventor Wizard of de rechthebbende.

 

 

Inventor Tips’nTricks RaffleInventor Tips’nTricks Raffle

Spreker: Boel Stefaan

Een greep uit de betere tip’n tricks met Autodesk Inventor. Is het om beter vertrouwd te geraken met de denkwijze van de software of om een hoger productieniveau te bereiken? Dan is dit de juiste instap om uw conferentiedag te beginnen. Men zal live een aantal situaties uitlokken en demonstreren hoe men deze kan benaderen tot een oplossing.

 

Inventor Werkmethodiek => top down modelling, skeleton Inventor Werkmethodiek => top down modelling, skeleton   

Spreker: Galba Jürgen

In deze sessie zal men een aantal benaderingsmethodes doorlichten om 3D modellen  & complexe samenstellingen op te bouwen. De traditionele benaderingen zullen worden bekeken zoals het TopDown, BottomUp en MiddleOut. Telkens worden hierop praktische toepassingen aan gekoppeld. Maar ook Skeleton-modeling, de referentiemethode en de “inbouw-methode”.
De meest praktische toepassing van Top Down / Seleton modeling binnen Inventor is de Frame Generator maar ook het multibody concept. We capteren deze ideeën en brengen die over naar andere toepassingen.

 

Vervolg Inventor Werkmethodiek => Framegenerator: staalbouw en vakwerkVervolg Inventor Werkmethodiek => Framegenerator: staalbouw en vakwerk   

Spreker: Vandenplas Fréderic

Aanvullend op vorig thema zal men hier specifiek verdergaan op de Inventor Framegenerator voor staalbouw en vakwerk. De spreker neemt u mee naar de dagdagelijkse realiteit van een staalconstructeur en zal met een doorgedreven automatisatie tonen hoe men een maximaal designresultaat bekomt.

 

Inventor Richtlijnen Inventor Richtlijnen  

Spreker: Galba Jürgen

Ikzelf ben niet de grootste liefhebber van regeltjes, u misschien ook niet. Maar wanneer richtlijnen bijdragen tot een hoger verwachtingsprofiel van wat u ook doet - wordt het een noodzakelijk goed. Het verkrijgen van een meer eenduidige en transparante opbouw van model en tekening is dan ook de doelstelling van deze sessie. Vermijd dat uzelf, of collega's onderling - vaststellen dat uw allereerste ontwerpen een (verwarde) opbouw bevatten dan uw recenter werk. Verkort de Inventor ervaringscurve van uzelf, uw collega's en uw partners door deze richtlijnen toe te passen.

 

Inventor Super SizeD AssembliesInventor Super SizeD Assemblies

Spreker: Boel Stefaan

Wanneer performantie een frustratie wordt, en de boom van de Inventor Browser een eindeloos oerwoud: dan heeft u nood aan deze presentatie. Hierin brengen we de problematiek "performantie" van 3D ontwerpen met Inventor in kaart, en geven een massa's tips hoe men terug controle over model en tekening kan grijpen.

 

Inventor Power Modeling Demo Inventor Power Modeling Demo   

Spreker: Peter de Strijker (Autodesk)

Autodesk Inventor - aka de DIVA - heeft van waarschijnlijk haar populariteit te danken aan het hoge fun-gehalte van de 3D Modeler. Een productdemonstratie zonder het marketingverhaal, en ook niet om te tonen hoe goed de gastspreker wel met Autodesk Inventor kan werken. Maar een puur potje modeleren, met het nodige showgehalte. Ontspannend, leerrijk maar indrukwekkend.

 

Werken in een multidisciplinair team: dataflow processen Werken in een multidisciplinair team: dataflow processen   

Spreker: Galba Jürgen

In dit hoofdstuk bekijkt men hoe - doormiddel van CAD-software - men kan samenwerken in multidisciplinaire teams. AutoCAD heeft al verschillende smaakjes, voor de meeste vakdisciplines is er al een specifieke versie: AutoCAD Mechanical, Electrical, Structural Detailing, MAP, Plant,...
We tonen het centrale systeem - toegepast door oa ArcelorMittal - welke alle AutoCAD disciplines verenigd. De bedrijfsstandaarden en werkmethodieken kunnen eveneens hierin opgenomen worden, en via een portable versie kan alles beschikbaar gesteld worden bij contractanten buitenshuis.
Voor complexe projecten in 3D, wordt het het nog minder evident om op een snelle en efficiënte manier data van verschillende bronnen te verenigen. Denk in de richting van AutoCAD, Inventor, Revit, Tekla X-steel, PDMS,... en 3D scans.
Of wat wanneer men een opgeleverde dataset moet hergebruiken in de applicatie die u gebruikt? De markttrend volgend naar outsourcing - forceert 3D CAD gebruik naar een flexibele omgeving. Maar is die er wel?

 

 

OPGELET: de documenten welke men hier kan downloaden zijn copyright beschermd.
De gehele of gedeeltelijke presentatie, reproductie, verspreiding, verkoop, verdeling, publicatie, aanpassing,
commercieel of enige ander gebruik van informatie, gegevens en andere elementen van deze website,
is verboden zonder voorafgaande en schriftelijke toestemming van Inventor Wizard of de rechthebbende.

Top Of Page TOP

 

Admin Pages
 Nederlands | English | Français